McKennaii Paddo’s zijn één van de sterkste die je in een growkit kunt kweken. Trippen op deze magic mushrooms is totaal out-of-this-world! Met een paddo growkit uit onze smartshop kun je ze zelf kweken. Om het voor iedereen makkelijk te maken hebben wij een kweekverslag gemaakt. Wil jij binnen 30 dagen 300 gram verse McKennaii mushrooms kweken (of nog veel meer)? Neem dan een voorbeeld aan dit kweekverslag en doe het zelf nog ietsje beter!

Samenvatting van dit Kweekverslag

Soort Paddo’s

McKennaii (Psilocybe mckennaii)

Inhoud Growkit

1200 cc

Totale opbrengst

300 gram

Opbrengst eerste vlucht

207,36 gram

Opbrengst tweede vlucht

59,04 gram

Opbrengst derde vlucht

33,48 gram

Duur tot eerste oogst

19 dagen

Totale duur 3 vluchten

29 dagen

McKennaii Mushrooms

De McKennaii mushrooms zijn vernoemd naar Terrence McKenna. Een Amerikaanse etnobotanicus, spreker en auteur die mede verantwoordelijk is voor de bekendheid die paddo’s op dit moment hebben. Hij maakte zich samen met zijn broer Dennis sterk voor het verantwoord gebruiken van psychedelica. Dat paddo’s op veel plekken ter wereld worden geaccepteerd, . Terrence McKenna kreeg zijn eigen soort paddo’s. Niet iedereen gelooft dat de McKennaii mushrooms door hem zijn ontdekt. De soort Psilocybe mckennaii blijkt al eerder te zijn ontdekt. Het verhaal gaat dat een bekende mycoloog de soort naar Terrence McKenna heeft vernoemd als eerbetoon. Het klinkt in ieder geval goed!

McKennaii mushrooms zijn één van de sterkste paddo’s ter wereld die je in een paddo growkit kunt kweken. Het is de meest visuele variatie uit onze collectie paddo kweeksets. Met een McKennaii growkit kun je binnen drie weken een flinke portie sterke paddo’s kweken. [Onder invloed van deze paddo’s kun je mystieke trips ervaren die totaal out-of-this-world zijn. Het is de krachtigste recreatieve paddo, maar ook zeker te gebruiken met spirituele en sjamanistische doelstellingen. De paddo’s kunnen je onpasselijk maken. Dat hoort erbij en de kortstondige misselijkheid gaat vanzelf weer over. Liever niet? Neem dan een lagere dosis of een andere paddo dan deze bijzonder krachtige McKennaii. Benieuwd wat voor jou de juiste dosis is? Raadpleeg dan onze Paddo’s en Truffels Dosering Calculator!

Terence McKenna tijdens een paneldiscussie op het 1999 'AllChemical Arts Conference', gehouden te Kona, Hawaii. Foto: Jon Hanna. CC BY-SA 3.0

Voorafgaand aan het kweekverslag willen we de belangrijkste regel gelijk duidelijk maken: werk schoon! Een paddo kweekset kan heel snel geïnfecteerd raken en dan is het paddo’s kweken gedoemd te mislukken. Houd je aan deze regels:

  • Was en/of desinfecteer altijd grondig je handen en onderarmen voordat je met de kit aan de haal gaat
  • Gebruik als je dit hebt steriele handschoenen en een mondkapje
  • Adem nooit in de zak en blaas al helemaal niets uit op de growkit
  • Spoel alles waarmee je de growkit aanraakt vooraf af met gekookt water
  • Werk extreem schoon

McKennaii Paddo’s Kweken - Ons Kweekverslag

Het is hoog zomer als ik de McKennaii paddo growkit krijg thuisgestuurd. Het is in het hele huis 25 tot 26 graden Celsius en er is geen airco aanwezig. Een koelere plek in het huis is er niet. Dus: ik kan nog niet beginnen met paddo’s kweken. Daarvoor is de temperatuur te hoog. Ik wacht tot de temperatuur in huis rond de 23 graden Celsius ligt; de ideale temperatuur voor paddo’s kweken. Ondertussen leg ik de growkit in de koelkast. Na drie weken (midden augustus) wachten kan het McKennaii paddo’s kweken dan eigenlijk beginnen! Is het bij jou juist te koud in huis? Dan raden we een paddo warmtemat aan die altijd de juist temperatuur biedt aan je paddo’s met infrarood straling. Veilig en met een lange levensduur!

Dag 1: het voorbereiden van de McKennaii Paddo Growkit

Ik haal de McKennaii paddo kweekset van 1200 cc uit de koelkast en open de doos. Hier zie ik de McKennaii kweekset, een geventileerde plastic zak en twee paperclips. Dit heb je allemaal nodig. Ik heb dit al meerdere keren gedaan, maar om er zeker van te zijn dat ik geen belangrijke stappen oversla, houd ik de Paddo Gebruikershandleiding er gedurende het voorbereiden de hele tijd naast.

Eerst zetten we de waterkoker aan en was ik mijn handen en onderarmen grondig. Ik laat het gekookte water even afkoelen en spoel daarmee de buitenkant van de kit rondom schoon. Gebruik geen doekjes, maar enkel en alleen je schone handen (het liefst met handschoenen). Nadat je de kit hebt schoongespoeld kun je hem voorzichtig open maken. Spoel met het gekookte water een vork schoon en prik daarmee een aantal rijen gaten in de cake (met cake bedoelen we de inhoud van de kweekset). Laat nu het gekookte water afkoelen tot kamertemperatuur en giet de kit vol tot aan de rand. Doe de deksel er bovenop en zet de kit ongeveer 10 uur lang buiten de koelkast om te weken. Zorg dat de kit niet in de zon staat.

Een voorproefje van het eindresultaat: gedroogde McKennaii mushrooms

De volgende ochtend gaan we weer aan de slag. De McKennaii paddo kweekset heeft ongeveer 10 uur staan weken en staat nog vol met water. Ik was mijn handen weer grondig en kook wat water. Ik doe de deksel bij een hoekje open en zet het op een kier. Ik laat al het water rustig uit de kit lopen. Vervolgens spoel ik de deksel van de kweekset af met gekookt water en doe ik hem er nog even op. Nu kan ik makkelijker de kit nog één keer afspoelen met gekookt, maar afgekoeld water. Daarna haal ik de deksel er weer vanaf en zet de kit klaar.

We pakken de plastic zak erbij en vullen deze met een laagje lauw kraanwater. Ongeveer 250 ml (2 tot 4 cm in de zak) moet voldoende zijn. Pak nu met je brandschone handen en onderarmen de kit en plaats deze in de zak. Zodra hij staat controleer je of het water niet de bak in loopt. De cake moet namelijk droog blijven tijdens het kweken. We vouwen de zak 2 á 3 keer om aan de rand en sluiten hem met de twee bijgeleverde paperclips. Zoek een mooi plekje buiten direct zonlicht in je huis. De kit moet net als in de natuur in de schaduw staan. Maar niet pikkendonker in een kastje of iets dergelijks.

Dag 2 t/m 12: de McKennaii Paddo Kweekset doet zijn werk

Op de eerste dag doe je eigenlijk al zo’n 75% van het werk. In de kleine drie weken daarna is het rustig afwachten terwijl de McKennaii paddo kweekset haar werk doet. Het is wel zaak dat je goed naar de growkit blijft kijken. Paddo’s willen gedurende de hele kweek genieten van de beste omstandigheden. Alleen zo krijg je de beste en sterkste McKennaii mushrooms.

Na ongeveer een week zien we dat de condens aan de binnenkant van de kweekzak nagenoeg weg is. Dat wil je niet! Paddo’s hebben een vochtige ruimte nodig om te groeien. Aan de condens kun je goed zien of het binnen in de zak vochtig genoeg is. Dat was op dag 8 van het paddo’s kweken dus niet het geval. Daarom pakken we een schone plantenspuit en vullen deze met koud kraanwater. Voorzichtig openen we de zak en spuiten de binnenkant nat. Kijk uit dat je niet op de cake spuit! Dit is funest en kan het einde van je kweek betekenen. We sluiten de zak weer en kijken elke dag of de kweekset nog meer vocht nodig heeft. Ook controleren we constant de temperatuur in de ruimte. Verder doen we niets.

Dag 13: de eerste McKennaii Paddo is geboren

Het is wat eerder dan verwacht, maar op dag 13 heb ik de eerste McKennaii paddo gespot in de growkit (normaal pas na ongeveer 15 dagen). Je ziet ze haast niet. Je moet goed kijken om het kleine hoedje uit te zien steken. Je weet nu dat je binnen een paar dagen grote paddo’s kunt verwachten. Opletten geblazen!

Dag 19: de eerste Paddo Oogst

Ik schrik me rot als ik s avonds thuis kom van een dag werken en naar de McKennaii paddo growkit kijk. Hij puilt bijna uit! De paddo’s zijn klaar om geoogst te worden. Of eigenlijk: ik ben helaas al iets te laat. Dat zie ik aan het vliesje onder de hoed van de paddo’s. Bij sommige heeft het vliesje al losgelaten en dat wil je niet. Het beste moment om paddo’s te oogsten is namelijk als het vliesje net dreigt los te laten, maar nog wel aan de hoed zit.

Een volle McKennaii Paddo Growkit, klaar om geoogst te worden. Je ziet hier dat het vliesje van veel paddo’s al is losgekomen van de hoed. Ja, dat kan beter!

Het moment tijdens het paddo kweken waarop de kit het meeste wordt geïnfecteerd is tijdens het oogsten. Het is dus zaak dat je overdreven hygiënisch werkt en de kit niet te lang in de open lucht laat staan.

Ik was mijn handen en onderarmen grondig. Ik open de zak en wil de met paddo’s gevulde kweekset eruit halen. Dit doe ik door aan de buitenkant van de zak de growkit vast te pakken en deze als het ware naar boven te drukken. Zo voorkom je dat je tijdens het graaien in de zak de growkit besmet. De kweekset is nu uit de zak gehaald en we gaan de paddo’s oogsten. Ik zet eerst een met keukenpapier bedekte ovenschaal neer. Daar ga ik de paddo’s in leggen om te drogen. Paddo’s oogsten doe je door iedere paddo aan de onderkant vast te pakken en rustig rond te draaien. Je zult merken dat de paddo’s dan loslaten, zonder de kit te beschadigen. Het zijn zoveel paddo’s dat ik wel twee ovenschalen nodig heb. De opbrengst van de eerste vlucht: 207,36 gram.

Ik leg de paddo’s dus in de ovenschaal. Hierbij zorg ik dat alle paddo’s elkaar niet raken. Vervolgens pak ik schone donkere handdoek en leg deze over de ovenschaal heen. Om ervoor te zorgen dat de handdoek de paddo’s niet raakt, zet ik een kopje ondersteboven in het midden van de ovenschaal. Ook vouw ik de handdoek bij één hoekje open, zodat de paddo’s nog wel worden voorzien van schone lucht.

Paddo’s drogen doe je zo! Onder de handdoek liggen ruim 200 gram verse paddo’s te drogen. Het hoekje links bovenin is opengelaten voor verse lucht.

Nadat we de eerste vlucht hebben geoogst maken we de kit klaar voor de tweede vlucht. Vul de kit met koud water en sluit hem met de schone deksel. Zet de kit weer op een plek buiten direct zonlicht en laat hem weer een aantal uren weken. Dit noemen we de cold shock. Hierdoor wordt de kit als het ware gereset en kun je nog een vlucht kweken. Dit doe je op precies dezelfde manier als hierboven beschreven. Onthoud: werk altijd extreem schoon!

Dag 20 t/m 23: McKennaii Paddo Kweekset vlucht 2

Nadat de kit een aantal uren heeft geweekt, beginnen we weer van vooraf aan. Schoon werken op precies dezelfde manier als op dag één. Zorg dat er condens aan de binnenkant van de zak staat en de temperatuur aangenaam rond de 23 graden Celsius ligt. De tweede portie McKennaii mushrooms komt eraan!

Ondertussen zijn de paddo’s van vlucht 1 aan het drogen. Na twee dagen keer ik iedere paddo even om. Zo drogen ze het beste. Na 5 dagen is de eerste vlucht gedroogd. Zie hier het eindresultaat.

Ongeveer 23 gram gedroogde McKennaii Paddo’s

Dag 24: Vlucht 2 Oogsten

Ik zie in de vroege ochtend van dag twee dat mijn paddo’s klaar zijn voor de oogst. Slechts van 1 of twee paddo’s is het vliesje losgekomen. Bij de anderen zit het vliesje nog nét aan de hoed vast (het goede moment). Helemaal klaar voor de oogst. Ik was mijn handen en onderarmen grondig en ga precies hetzelfde te werk als op dag 19. 

De tweede vlucht McKennaii mushrooms in de kweekset! Een opbrengst van 59,04 gram.

Je ziet op de foto dat alleen bij de achterste paddo het vliesje is losgekomen. Verder zitten ze er allemaal nog net aan vast. Een goed moment om te oogsten dus! Ik pak weer een ovenschaal en bedek deze met keukenpapier. Ik leg de paddo’s zo neer dat ze elkaar niet aanraken. Vlucht twee is klaar om te drogen.

De tweede vlucht McKennaii mushrooms. Glas in het midden, handdoek er bovenop en ze zijn klaar om te drogen! 

Dag 25 t/m 29: Vlucht 3

We pakken alles precies zo aan als hiervoor beschreven. Handen en onderarmen schoonmaken. De cold shock: koud water in de bak en weer een aantal uren laten weken. Growkit afspoelen. Terug in de zak. Goed kijken en als de tijd daar is paddo’s oogsten.

De derde vlucht McKennaii paddo’s: 33,48 gram. Opnieuw iets te lang gewacht met oogsten. Kijk maar naar de vliesjes onder de hoed. Je wilt meer gesloten hoedjes zien dan open hoedjes.

De derde vlucht McKennaii paddo’s - klaar om te drogen.

We zijn aan het einde gekomen van dit McKennaii Paddo’s Kweekverslag. Wil je ook 300 gram verse McKennaii paddo’s kweken? Gebruik deze handleiding dan als voorschrift. Maar bedenk je wel dat je beter op het juiste moment kan oogsten dan voor wachten op een hogere opbrengst. Uiteindelijk wil je een sterkere werking en minder kauwen, toch? 

Wat jij beter kunt doen dan deze kweker? Op het juiste moment oogsten! Zowel vlucht 1 als vlucht 3 zijn eigenlijk net iets te laat geoogst. Dus: blijf altijd goed opletten en zorg dat jij wel het goede moment pakt om te oogsten! 

Heb je nog vragen? Bekijk de gebruikershandleiding en/of raadpleeg onze klantenservice.

Paddo’s Bewaren - Eten & Trippen

Nadat al je paddo’s zijn gedroogd kun je gaan trippen. Maar het is natuurlijk onverantwoord om alles in één keer op te eten. Bewaar ze daarom op de juiste manier. Hieronder vind je een aantal gerelateerde blogs met meer informatie over paddo’s bewaren, paddo’s eten, een dosering calculator en andere kweektips. Doe er je voordeel mee!